Is Leiden klimaatbestendig?

Natte voeten in de Kooi, droge voeten op het voormalige Groenoordhallenterrein; is Leiden klimaatbestendig of drogen we maandenlang uit om in korte tijd onder te lopen? Die vraag staat centraal in het Science Cafe van 8 oktober. Dan komt wetenschapper Peter Bosch.

Audiofragment: Mirjam Jochemsen vertelt over het komende Science Café.

Bosch woonde in Leiden, werkte voor het internationale klimaatbureau van de Verenigde Naties (IPCC) en doet onderzoek naar klimaatbestendige steden. Die zullen, gegeven toenemende droogte en plotselinge neerslag hun bebouwing moeten aanpassen. Welke keuzes Leiden zou moeten maken, kunt u 8 oktober zelf aan Bosch vragen. 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×