Burgemeester Lenferink kreeg van Naturalis een replica van een tand van een echte T-Rex. Het complete skelet is vier a vijf meter hoog en zo'n twaalf meter lang. (Foto: Pieter van Woensel).

T-Rex tand voor burgemeester

De gemeente Leiden wil museum Naturalis helpen waar het kan om het skelet van de Tyrannosaurus rex naar Leiden te halen. “Dat zou ge-wel-dig zijn voor de stad en de regio”, aldus burgemeester Lenferink die vandaag samen met de directie van Naturalis en Leiden Marketing om tafel ging om de strategie te bepalen.

Om het prehistorische geraamte in Leiden op te stellen zijn miljoenen nodig. Voor het opgraven en het prepareren, maar ook  moet er worden afgerekend met de landeigenaren waar het skelet nu nog in de grond zit. Naturalis heeft een optie van een jaar op het skelet. In die periode moet het geld gevonden worden, anders kunnen ook andere gegadigden hun slag slaan.

Woordvoerder Pieter Vader van Naturalis laat weten dat het museum een beetje overvallen is door alle aandacht en mensen die spontaan geld willen overmaken. “We hebben nu een rekeningnummer geopend en alvast de actie ‘een tientje voor T-rex‘ op onze site gezet, maar er komt nog een echte uitgebreide crowdfunding-actie”, zo laat Vader weten. “Nu weten we verder niets van de mensen die geld geven. Zelfs geen e-mailadres om ze te bedanken”.

Leiden T. rex


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×