Leiden Filmfestival opent met films Charlie Chaplin

Het Leiden International Filmfestival (LIFF) opent op 1 november een nieuw decor vol films. LIFF start met unieke vertoningen van ‘The Pilgrim’ en The Immigrant in de Pieterskerk. De films zijn historisch, de Pieterskerk ook, het verband is dus makkelijk gelegd. Charlie Chaplin vormt een ware act bij de opening van het Leids Filmfestival. 

Timothy Brock heeft mooie begeleidende filmmuziek geschreven in samenwerking met de familie van Chaplin (1889-1977). Het Haags Residentie Orkest zal dit vertolken. Reden genoeg voor de festivaldirecteur om trots te zijn. Het filmfestival toont zich van 1 november t/m 10 november met voor het eerst in acht jaar tijd een toegankelijke opening voor publiek.

Wat het LIFF nog aantrekkelijker maakt is dat het LIFF dit jaar voor het eerst een American Indie Competition houdt. Nieuwe (kleine) Amerikaanse films zullen met elkaar strijden voor de LIFF publieksprijs. Jonge enthousiaste filmmakers zullen hier haar kunsten vertonen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×