Doorstart voor Leidse studentenvakbond

Vanaf woensdag 25 september heeft studerend Leiden weer officieel een studentenvakbond. ’s Middags om 16:30 uur zal de Leidse Studenten Belangenorganisatie (LSBo) zichzelf presenteren op het lanceringsevenement in de Burcht in Leiden. De vakbond heeft drie sprekers uitgenodigd: wethouder Pieter van Woensel, Eerste Kamerlid Prof. Dr. J.A. Bruijn en Tweede Kamerlid Paul van Meenen (D66).

Tot 2010 heeft de Leidse studentenvakbond onder meerdere namen bestaan. Het afgelopen jaar stond in het teken van het heroprichten van de vakbond. “We zijn uit gaan zoeken wat studenten verwachten van een studentenvakbond. Daarop hebben we een richting gekozen en zijn we aan de slag gegaan,” vertelde voorzitter Tim Edwards maandag in Stud071.

Audiofragment: Tim Edwards (voorzitter LSBo) in gesprek met Sebastiaan van Loosbroek (Stud071) over de lancering van de Leidse Studenten Belangenorganisatie.

Vooruitblikkend naar woensdag vertelt Edwards enthousiast: “Wij willen bruggen bouwen tussen de instellingen die we vertegenwoordigen. En als je benieuwd bent wie de vertegenwoordigers zijn van andere universiteiten is het ook leuk om langs te komen. Maar ook inhoudelijk wordt het heel interessant vanwege de drie sprekers die we hebben geregeld.”

De LSBo gaat zich komend jaar vooral richten op huisvesting, integratie van buitenlandse studenten en onderwijs. “We geven iedere student voorlichting, en bieden extra ondersteuning voor studenten die bij ons lid zijn”, aldus Edwards. Verder wil de vakbond zich richten op trainingen voor studentvertegenwoordigers in faculteitsraden, universiteitsraad en opleidingscommissies.

De vakbond is bedoeld voor alle 30.000 studenten die in Leiden studeren. Dat betekent dat niet alleen universitaire studenten, maar ook hbo-studenten en studenten van de Webster University worden vertegenwoordigd. Lidmaatschap voor een jaar kost vijf euro.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×