Elk jaar is de rij weer lang bij de inschrijving voor Haring, Hutspot en Wittebrood. Ook gisteren schuivelden duizenden Leidenaren voetje voor voetje richting De Waag. (Hoofdfoto: Chris de Waard, fotoreportage: Emile van Aelst).

Duizenden schrijven in voor haring, brood en hutspot

De rij voor De Waag was gisteren weer traditioneel lang bij de inschrijving voor Haring & Wittebrood en de Grote Hutspotmaaltijd. Toen de deuren om 16.30 uur opengingen stonden de mensen al tot voorbij Hotel Nieuw Minerva. Toen de laatste inschrijving rond 21.00 uur werd gesloten, hadden weer duizenden mensen zich ingeschreven. Op 3 oktober mogen ze nogmaals in diezelfde rij staan, dan om de haring op te halen.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/111365149″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Bij De Waag was het gisteren weer flink aanschuiven bij de inschrijving voor Haring, Hutspot en Wittebrood.Om het wachten te verzachten, was er ook dit jaar muziek bij De Waag. (Video: Chris de Waard).

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×