Bewoners Groenoordhallenterrein wachten op waterrijke buurt

De huizen staan er al even, maar het water is nog altijd niet ‘aangesloten’ op de rest van Leiden. Gevolg: elke zomer een modderige algenpoel. En dat terwijl kopers van de woningen op het voormalige Groenoordhallenterrein juist zijn verleid met tuin en steiger. Peter Bootsma (D66) wil daarom van verantwoordelijk wethouder Pieter van Woensel weten wanneer de bewoners dan eindelijk wel in een waterrijke buurt komen te wonen.

Audiofragment: D66-raadslid Peter Bootsma wil dat de sloten in nieuwbouwwijk Groenoord snel worden aangesloten op het openbare water van de stad.

Volgens het raadslid is het een kwestie van ‘doorsteken’. Als de grondeigenaren, waaronder de gemeente, daartoe bereid zijn, tenminste. En dat zouden zij op 1 januari 2014 daadwerkelijk zijn. Inmiddels hebben de bewoners echter een brief ontvangen waarin uitstel van de zo gewenste doorsteek is aangekondigd. Bootsma wil daarom de belofte aan de bewoners – wonen in een waterrijke buurt – op de politieke agenda houden. 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×