Tuinvereniging Ons Buiten krijgt voetpad

Geen fietspad, maar een voetpad. Dat compromis voor een openbare verbinding over het terrein van Tuinvereniging Ons Buiten tussen de Slaaghwijk en de Willem de Zwijgerlaan is de afgelopen maanden uitgewerkt en de raad stemt er in meerderheid mee in. In de oorspronkelijke plannen zou er een fietsverbinding komen, waaraan ook Holland Rijnland en het rijk 1.3 miljoen euro zouden meebetalen. Zonder fietspad vervalt in elk geval een deel van die subsidie. VVD-wethouder Van Woensel rekent op honderdduizenden euro’s extra kosten voor de gemeente nu de raad alsnog kiest voor een voetpad.

Audiofragment: Julian van der Kraats (SP), Frederik Zevenbergen (VVD) en VVD-wethouder Van Woensel over het omstreden voetpad.

Ook de VVD-fractie ziet helemaal niks het het alternatieve plan. Volgens raadslid Zevenbergen komt er nu een voetpas, waarop ook gefietst gaat worden en is Leiden dus alleen maar tonnen extra kwijt. SP-raadslid Van der Kraats bestrijdt dat. Op andere begrotingsposten zou Leiden nu juist goedkoper uitzijn. Bijvoorbeeld omdat een kostbare bodemsanering achterwege kan blijven.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×