De studenten van de masteropleiding Journalistiek en Nieuwe Media verzorgden afgelopen vrijdag een radio-uitzending die geheel in het teken stond van jeugdwerkloosheid in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Special jeugdwerkloosheid: te weinig Leidse bedrijven kennen Stage Nieuwe Stijl

Tussen april 2012 en april 2013 is de jeugdwerkloosheid in de regio Leiden met maar liefst 74 procent toegenomen en bedraagt nu zo’n 1600 jongeren. Projecten als JA en Stage Nieuwe Stijl moeten jongeren weer aan het werk helpen. Maar lukt dat? Niet altijd, blijkt uit onderzoek van studenten Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden). Werkgevers weten niet of nauwelijks dat er projecten bestaan waardoor zij pas afgestudeerde mbo’ers, hbo’ers en universitair geschoolden werkervaring kunnen laten opdoen.

Audiofragment: Afgelopen vrijdag maakten masterstudenten van de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media een special rond het onderwerp.

Van de 75 ondervraagde ondernemers wisten slechts 13 van de mogelijkheid om stagiairs aan te trekken. En ondanks alle inspanningen blijft één probleem nijpend: de verborgen werkloosheid. Eén voorbeeld is Cathelijne. Ze is afgestudeerd pedagoge en werkt onder haar niveau op een kinderopvang. De bijdragen en het interview zijn tot stand gekomen door studenten van de master Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×