Robert Strijk (rechts) is lijsttrekker voor D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart 2014 plaats vinden. (archieffoto: Emile van Aelst, leidseglibber.nl)

D66 kiest Robert Strijk als lijsttrekker

Robert Strijk is lijsttrekker van D66 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Strijk, momenteel wethouder van Bereikbaarheid, Financiën en Economie, kan rekeken op unanieme steun van de leden van D66-Leiden. Aan hem is het de taak om D66 opnieuw de grootste partij te maken van de stad. De keuze voor Strijk is opvallend, omdat hij in het begin van deze maand nog in opspraak raakte door een rapport waaruit bleek dat hij en cultuurwethouder De Haan (CDA) de gemeenteraad verkeerd zouden hebben voorgelicht.

Strijk is een geboren en getogen Leidenaar. Hij werkte als docent economie aan het Vlietland College, deed veel in het bedrijfsleven en was Centrummanager. Daarnaast werkte hij als directeur op het landelijk partijbureau van D66. Toen de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 de grootste partij werd, koos men de ervaren Strijk als wethouder. Bij die verkiezingen was Paul van Meenen nog lijsttrekker, maar die vertrok in 2012 naar de Tweede Kamer.

Strijk is de tweede lijsttrekker die bekend wordt voor de verkiezingen. Eerder besloot de PvdA dat duoraadslid Gijs Holla bovenaan de lijst komt. De leden van die partij moeten Holla nog wel bevestigen. Dit gebeurt overmorgen.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×