Studiogast Huub de Vriend in gesprek met Jeroen Keereweer.

Componist Huub de Vriend te gast in Cultuur071

Componist en muziekdocent Huub de Vriend was studiogast bij Cultuur071. We kregen een uniek kijkje in het hoofd van een componist, die soms met vijf muziekstukken tegelijk bezig is. Kinderversjes die hij ooit schreef kent hij uit zijn hoofd en er komen weer muurgedichten op muziek uit op CD.

Audiofragment: De uitzending van 14 september is hier terug te beluisteren.

Jeroen Keereweer, een van de grondleggers van het Ipsylon festival vertelt hoe het festival ontstaan is, waarom het zo heet en wat er allemaal te beleven valt. Naast de programmering is er een zogenaamde open mic en faciliteert de organisatie met stoepkrijt, pen en papier, jongleerballen en instrumenten. Zo willen ze de creativiteit van de bezoekers stimuleren.

Paul Bouter en Diana Lepelaar vertellen over hun kunstwerk in park de Bult, en over het ‘nest’ van de Leidse kunstenaar Izaak Zwartjes dat nu te zien is in de Meelfabriek. Daar is een expositie van museum de Lakenhal gaande. Peter Visser schept duidelijkheid in het overvolle weekend muzikale optredens. Aan het eind van het programma draagt Huub de Vriend een gedicht voor van Piet Paaltjens.

Volgende week zaterdag 21 september is er weer Cultuur071, dan is Meta Knol onze studiogast. Zij is directeur van museum De Lakenhal. Stem dan weer af op Sleutelstad 93.7 FM, 102.4 via de kabel en via de stream op www.sleutelstad.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×