Aan de Herensingel maakt het stomerijgebouw plaats voor jongerenhuisvesting. De schoorsteen blijft behouden. (Foto: Google Maps).

24 Jongerenwoningen aan Herensingel

Het gebouw van de voormalige stomerij De Arend aan de Herensingel gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor 24 tweekamerwoningen voor werkende jongeren. De Stichting Huisvesting Werkende Jongeren laat het gebouw neerzetten en krijgt daarvoor een gemeentegarantie van twee miljoen euro.

Audiofragment: Wethouder Van Gelderen geeft een toelichting op de collegebesluiten van deze week. Onder meer over de gemeentegaranties, maar ook over de decentralisatie van de AWBZ/WMO per 2015.

Ook aan de ontwikkkelaar van de Meelfabriek wordt een gemeentelijke garantie verstrekt om de eerste fase van het project mogelijk te maken. Hier gaat het om een garantiestelling van 500.000 euro. Eigenaar Ab van der Wiel vertelde eerder dit jaar aan Sleutelstad dat de herontwikkeling begin 2014 van start gaat.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×