De wijnkelder met de net ontdekte trap naar de kerkmeesterskamer. (Foto: Ivo van Spronsen)

Net ontdekte wijnkelder Pieterskerk eenmalig open tijdens Monumentenweekend

Tijdens het Open Monumentendagenweekend (14 en 15 september) is de wijnkelder van de Pieterskerk voor het eerst geopend voor het publiek. Onder de kerkmeesterskamer, een 17e eeuwse stijlkamer, werd recent deze ruimte ontdekt. De prachtige wijnkelder wordt speciaal voor het weekend geopend zodat iedereen dit bijzondere deel van de Pieterskerk kan bekijken.

Frieke Hurkmans, directeur van de Pieterskerk, vindt de vondst van de trap die een directe verbinding betekent een geweldige ontdekking. Zij wil het Leidse publiek dan ook graag dit bijzondere deel van de Pieterskerk laten zien. In de uitzending van Nieuws071 vertelde zij over de vondst van de wijnkelder, de geschiedenis van de kerkmeesterskamer en de toekomst van de ruimte.

Audiofragment 1: Pieterskerk-directeur Frieke Hurkmans in gesprek met verslaggever Ivo van Spronsen over de ‘net ontdekte’ wijnkelder

Audiofragment 2: Pieterskerk-directeur Frieke Hurkmans in gesprek met verslaggever Ivo van Spronsen over de ‘net ontdekte’ wijnkelder

Foto’s: Ivo van Spronsen

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×