Op de hoek van de Ter Haarkade en de Haagwewg komt definitief de Al Hijra moskee. Tegenstanders uit de buurt wisten de raadsleden niet te overtuigen en ook de vermeende aantasting van de 'molenbiotoop' van Molen d'Heesterboom aan de overkant van de Haagweg bleek onvoldoende om de bouw af te blazen. Alleen Leefbaar Leiden blijft tegen. (Afbeelding: gemeente Leiden).

Leefbaar Leiden wil naar rechter voor moskeeverbod

Ondanks bezwaren van omwonenden gaat de gemeenteraad akkoord met de bouw van een Islamitisch Gebedshuis bij de Haagweg. Omwonenden vrezen overlast, niet alleen van geparkeerde auto’s, maar ook op een ‘ongewenste confrontatie met andere culturen’ zitten ze niet te wachten. Dat stelde een van de insprekers, Ton Alblas, gisteravond tenminste bij de vergadering van de raadscommissie Ruimte.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/109111312″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Bram Pater van Leefbaar Leiden moet helemaal niets hebben van de moskee bij de Haagweg. Ook wethouder Van Woensel reageert.

Alblas sprak namens de wijkvereniging Leefbaar Zuid-West en de Vereniging van Eigenaren Haagwegflat. Ook is Alblas voorzitter van Leefbaar Leiden. Die partij stemt als enige tegen de komst van de moskee. Sterker nog, volgens duoraadslid Bram Pater overwegen de leefbaren naar de rechter te stappen om via die weg de bouw alsnog onmogelijk te maken. Volgens wethouder Van Woensel maakt de partij daarbij geen schijn van kans en wordt begin volgend jaar gewoon de eerste paal geslagen.

https://youtube.com/watch?v=oHhu5K9LgX0

Leefbaar Leiden voert al langer actie tegen de komst van een Islamitisch Gebedshuis in Leiden Zuid-West. Fractievoorzitter Daan Sloos: “We zeggen nee tegen de moskee”.

Leiden mosknee


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×