Foto: Floren van Olden.

‘Het is mooi weer Kunstroute Leiden’

Op 28 en 29 september vindt de 19e editie van de Kunstroute Leiden plaats. Dit jaar zijn de deelnemende kunstenaars gescreend op professionele kwaliteiten. De route, die van start gaat bij Museum de Lakenhal, biedt een kans om Leidse kunstenaars en de Sleutelstad op een prikkelende manier te leren kennen. Naast diverse ateliers van de deelnemers en galeries exposeren kunstenaars, die geen atelier in het stadscentrum hebben, bij de Nieuwe Energie, Sijthoff, RAP, Theaterhuis en het Plantsoentheater.

Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar nieuw talent in de stad is op Haagweg 4 de tentoonstelling ‘Vers!’ met werk van net-afgestudeerde kunstenaars te zien.
Op 28 en 29 september is het gratis routeboekje verkrijgbaar bij startpunt Museum De Lakenhal. Van daaruit zijn alle locaties op beide dagen te bezoeken van 12.00 uur tot 18.00 uur. In Galerie De Pieter aan de Breestraat is een overzichtstentoonstelling te zien met werk van de deelnemende kunstenaars.

Een primeur dit jaar is de Twitterloop, een project van kunstenaar Joan Godyla waarmee op basis van tweets een unieke route kan worden samengesteld. Deze ‘machine’ staat tijdens de Kunstroute op Haagweg 4. Daarnaast worden er diverse activiteiten zoals theater, cabaret, muziek en een stadspicknick georganiseerd.

Meer info en volledig programma: www.kunstrouteleiden.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×