Onder andere bij de Hoge Rijndijk staat het verkeer dagelijks vast in de spits. De Leidse ondernemer Bas de Wit heeft er een sport van gemaakt om alle open bruggen die hij tegenkomt op zijn Facebook-pagina te zetten. (Foto: Bas de Wit).

VVD Leiden wil bruggen sluiten in spits

Als de provincie er niet voor zorgt dat de Leidse bruggen in de spits gesloten blijven, moet Leiden zelf in actie komen en ze sluiten. Dat zegt VVD-raadslid Frederik Zevenbergen die al jaren strijdt tegen de open bruggen die in de spits voor veel files zorgen. “We hebben onze eigen plaatselijke verordening en als de provincie blijft weigeren dan moeten we het heft maar in eigen hand nemen”.

Audiofragment: VVD-raadslid Zevenbergen over de open Leidse bruggen in de spits.

Zevenbergen hoopt dat de Leidse wethouder Strijk (bereikbaarheid) op korte termijn een stevig woordje gaat praten met zijn collega-bestuurder in de provincie, Ingrid de Bondt. Deze vvd-gedeputeerde gaat over de bruggen in Zuid-Holland. Het Leidse VVD-raadslid heeft gemerkt dat het niet altijd een voordeel is om in de provincie een partijgenoot aan het roer te hebben. Eerder kwam de VVD Leiden al met de slogan ‘het is met Ingrid de Bondt dat u in de file stond’. Toen omdat de provincie in de ogen van de VVD Leiden te weinig opschoot met de RijnlandRoute. “Die slogan is nog steeds elke dag van toepassing op de Lammenschansweg en de Hoge Rijndijk”, aldus Zevenbergen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×