Of de kruising er zo uit gaat zien ligt volgens de gemeente voor de hand, maar als marktpartijen met een betere oplossing komen is dat ook goed. (Afbeelding: Gemeente Leiden).

Plesmanlaan krijgt ongelijkvloerse kruising

Leiden steekt samen met de provincie en het rijk bijna 29.000.000 euro in het ongelijkvloers maken van de kruising van de Plesmanlaan met de Haagsche Schouwweg en de Ehrenfestlaan. Die laatste is een belangrijke toegangsweg voor het nog steeds snel groeiende Bio Science Park waar inmiddels al zo’n 15.000 mensen werken. Het gaat daarbij om circa 25% van de Leidse beroepsbevolking. Het kruispunt staat in de spits nu al vaak helemaal vast en door de groei van het Bio Science Park zal de verkeersdruk alleen maar verder toenemen.

Audiofragment: Bereikbaarheidswethouder Robert Strijk licht de plannen toe voor de kostbare kruising bij het Bio Science Park.

Eerder werden door de gemeente al vier partijen geselecteerd die in aanmerking komen om de klus te klaren. Via een Europese aanbesteding wordt op basis van prijs en kwaliteit definitief een bouwer gekozen. Volgend jaar beginnen dan de werkzaamheden.

Leiden ongelijkvloersekruising


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×