Enquête: Leidse ondernemers stellen investeringen uit

Ondernemers in Leiden en Katwijk zien nog te weinig verbetering in hun omzet, export, investeringen en werk voor de komende drie maanden. Dat blijkt uit een enquête die de Kamer van Koophandel elk kwartaal houdt. Ondernemers wordt daarin gevraagd hun verwachting op deze vier onderwerpen uit te drukken in een cijfer: -100 als ze totaal geen vertrouwen hebben, +100 als dat vertrouwen er wel is.

Audiofragment: Koert Jan Wiltenburg van de Kamer van Koophandel over de economie in de regio.

Voor de komende drie maanden zijn ondernemers pessimistisch over investeren (een gemiddelde van -16,5 procent). Ook over de export zijn ze negatief: -7,1 procent. Investeringen (-24,2 procent), personeel (-19 procent) en het economisch klimaat (-21,5) scoren slechter. Leidse ondernemers schatten hun winstgevendheid voor de komende drie maanden hoger in dan landelijk.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×