Binnen de brandweer is ook een speciaal vrouwennetwerk actief. De brandweervrouwen zijn ook te volgen via het Twitter-account @brandvrouw. Via dat sociale netwerk ontstond ook het idee om met zoveel mogelijk brandweervrouwen een wereldrecordpoging te ondernemen om vrouwen binnen de brandweer meer zichtbaar te maken. Wat het wordt, is nog niet bekend. Dat wordt aanstaande woensdag besloten tijdens een 'motorkapoverleg'.

Brandweer op zoek naar meer vrouwen

De Brandweer Hollands-Midden is op zoek naar vrijwilligers. In het werkgebied van het korps zijn vier beroepskazernes, de rest draait op vrijwilligers en daarvan zijn er momenteel te weinig. In onze directe regio kan de brandweer hulp gebruiken in Hazerswoude, Kaag,
Leiderdorp, Noordwijk en Voorschoten. Met name vrouwen worden gevraaqgd zich aan te melden. Momenteel werken er bij de Brandweer Hollands-Midden 1246 mensen. Daar van zijn er slechts 161 vrouw, waarvan 87 vrijwillig.

Audiofragment: Woordvoerder Ingrid Gort van de brandweer over de wervingsactie voor extra vrijwilligers.

Aanmelden kan via de website van de Brandweer Hollands-Midden. Daar staat ook meer informatie over de open dagen die vanaf morgen worden gehouden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×