Burgemeester Lenferink in gesprek met internationale studenten tijdens de openingsborrel van de OWL (Foto: Ivo van Spronsen)

'Orientation Week Leiden' voor internationale student aan Leidse Universiteit

De Leidse Universiteit organiseert, dit jaar voor het eerst, speciaal voor haar internationale master- en uitwisselingstudenten deze week de ‘Orientation Week Leiden’ (OWL). De kennismakingsweek begon maandag, na een stadswandeling door Leiden, officieel met een borrel in de Hooglandse Kerk. Burgemeester Lenferink sprak de nieuwe lichting toe over Leiden en onderwees hen over Drie Oktober en Sinterklaas, waarna er onder het genot van een drankje kennis gemaakt kon worden met elkaar en de andere mentorgroepjes.

Voorgaande jaren was de introductie voor internationale studenten slechts twee dagen. Nu er steeds meer internationale studenten naar de Leidse Universiteit komen, ruim duizend, vond de Universiteit het verstandiger om een hele week te organiseren. Dat deze niet samenvalt met de EL CID, ooit de enige introductieweek in Leiden, heeft te maken met de andere behoeftes van internationale studenten. Zij moeten Nederland, de cultuur en taal nog leren kennen en vaak zijn ze ook wat ouder dan de gemiddelde eerstejaars student uit Nederland. De OWL duurt nog tot en met 30 augustus.

Audiofragment: Ivo van Spronsen in gesprek met OWL-voorzitter Eline de Jong en mentor Jeroen van Gorsel bij de openingsborrel ‘Orientation Week Leiden’ in de Hooglandse Kerk

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×