(Foto: PR).

Politie geeft preventietips in Week van de Fietsendiefstal

De eerste week van september staat in het teken van het voorkomen van fietsendiefstal. Vanaf het voorjaar tot in het najaar worden er relatief veel fietsen gestolen. Daarom besteden politie en gemeente samen met andere partners in de week van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september extra aandacht aan het voorkomen van fietsdiefstal. Zo letten politieagenten in deze week tijdens de surveillance en bij controles extra op fietsen waaraan te zien is dat ze mogelijk gestolen zijn. Een fiets zonder vast slot geeft aanleiding om deze te controleren. Onder andere politiebikers gaan gestolen fietsen opsporen.

Fietsdiefstal is niet alleen een zaak van de politie. Fietseigenaren kunnen zelf veel doen om te voorkomen dat hun eigendom wordt gestolen. Op woensdag 4 september geeft het promotieteam van het Centrum voor Fietsdiefstal tussen 09.30 en 11.30 uur tips bij station Leiden Centraal. Ook worden registratiekaarten uitgedeeld. Deze zijn ook via politie.nl te downloaden.

Bij de actie werken politie en gemeente samen met andere partijen, zoals leerlingen van middelbare scholen, buurtpreventieteams en fietsenstallinghouders. Een speciaal graveerteam van het Fietsdepot Haaglanden graveert gratis een uniek framenummer in fietsen. Uiteraard pas nadat is aangetoond dat iemand de rechtmatige eigenaar van de te graveren fiets is. Fietsen die al een uniek framenummer of een chip hebben, worden niet gegraveerd.

De hele week worden de acties ondersteund met berichten via Burgernet, Facebook en Twitter.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×