In juni opende wethouder Van Woensel het informatiecentrum aan de Bernhardkade. (Foto: PR).

Deel Kooilaan en pad over Kooitunnel afgesloten

Het Kooiplein in Leiden Noord wordt omgebouwd tot multifunctioneel en modern stadsplein met winkels, woningen, terrasjes, zorgvoorzieningen en twee openbare parkeergarages. Door de werkzaamheden aan het Kooiplein en omgeving, geldt vanaf aanstaande maandag, 26 augustus, een aantal afsluitingen en omleidingen.

Afsluiting deel Kooilaan voor autoverkeer tot eind november 2013

De Kooilaan tussen de Willem de Zwijgerlaan en de Surinamestraat wordt afgesloten voor auto’s. Autoverkeer wordt omgeleid via de Surinamestraat en de Sumatrastraat. Naar verwachting duurt deze afsluiting tot eind november. Op de plek waar voorheen buurthuis ’t Spoortje stond, komen tijdelijke parkeerplaatsen.

Afsluiting fiets- en looppad over Kooitunnel tot medio 2015

Het loop- en fietspad over de Kooitunnel (over de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de Kooilaan) kan in verband met de werkzaamheden tot medio 2015 niet gebruikt worden. Fietsers en voetgangers kunnen de Willem de Zwijgerlaan via een andere oversteek veilig oversteken: ter hoogte van de Margrietstraat (ten westen van Kooitunnel) komt een tijdelijke oversteekplaats met verkeerslichten.

Afsluiting parallelweg zuidkant Willem de Zwijgerlaan tot medio 2015

Een deel van de parallelweg ten zuiden van de Willem de Zwijgerlaan (zijde Kooilaan) is dicht tot medio 2015. Fietsers kunnen tijdelijk via de noordelijke parallelweg van de Willem de Zwijgerlaan rijden of fietsen via de Bernhardkade – Surinamestraat.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×