Nacht van Kunst & Kennis wil groeien

Zaterdag 14 september van 20.00 tot 02.00 beleeft Leiden zijn eerste Nacht van Kunst & Kennis. En dat zal niet de laatste zijn, verzekert initiator Minke Schat. In de Nacht draait alles om kennis en wetenschap en fungeert kunst als verbindende factor. Het evenement wordt afgesloten met een afterparty in de Stadsgehoorzaal.

Audiofragment: Minke Schat van Museum De Lakenhal over de eerste Leidse Nacht van Kunst & Kennis.

Minke Schat, sinds twee jaar werkzaam als Hoofd Publiek bij Museum De Lakenhal, nam het idee mee uit Groningen, waar ze co-initiator was van de De Nacht van Kunst & Wetenschap. Leidse organisaties waren meteen enthousiast. “Veel partijen zien het belang en de meerwaarde van dit evenement voor Leiden. Veel van hen investeren er dan ook om niet in.” En dat maakt het mogelijk dat er hoe dan ook een vervolg komt. “Vanaf 2014 willen we groter groeien. Meer activiteiten en nog meer locaties.”

Organisatoren van de Nacht van Kunst & Kennis zijn Leiden Marketing, Cultuurfonds Leiden en Museum De Lakenhal, in samenwerking met de Universiteit Leiden, het LUMC, de Hogeschool Leiden, het BioScience Park en de Leidse musea. Het publiek kan in alle locaties terecht voor onder meer talkshows, theater, dans, muziek, lezingen, eten en drankjes.

Meer info en kaartjes zijn te vinden op //www.nachtvankunstenkennis.nl

Leiden Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×