Willem van der Pol

Bedenker Churchill Avenue overleden

Willem van der Pol, de bedenker van de Churchill Avenue, is op 9 augustus overleden. Gisteren werd hij op begraafplaats Rhijnhof begraven. Vorig jaar oktober bleek Van der Pol ernstig ziek te zijn. De drie tot vijf jaar die hij zelf nog dacht te hebben, bleken hem niet gegund. Tien maanden na de diagnose overleed hij vorige week vrijdag. In een ‘In Memoriam‘ schrijven de overige leden van het Team Churchill Avenue (TCA) dat ze Willem zullen blijven herinneren om zijn creativiteit, optimisme en streven naar een duurzame en betere toekomst voor ons allen.

De Churchill Avenue was het burgerinitiatief voor een alternatief tracé voor de Rijnlandroute. Die zou in de plannen van het TCA in een tunnel onder de Churchilllaan worden aangelegd. De provincie besloot eerder dit jaar voor een ander plan: Zoeken naar Balans Optimaal. In dat plan loopt de weg door de Oostvlietpolder en de Stevenshofpolder. Onder Voorschoten komt een boortunnel.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×