Het filmpje veroorzaakte vandaag een storm van boze reacties op Facebook.

Nieuwe rederijrel na bijna aanvaring

Na een paar weken van relatieve rust op het Leidse water, is het sinds vandaag weer bal. Een roeibootje werd gistermiddag op het water bij de Nieuwe Rijn tegen de wal geperst door een rondvaartboot van Rederij Rembrandt. “Opzettelijk”, stellen Yvonne en Femke die met hun bootje net onder de brug uitkwamen toen de rondvaartboot ze tegen de wal duwde. “Het is dat wij een stalen bootje hebben anders hadden we met zijn drieën en onze hond in het water gelegen”, zegt Yvonne.

Video: Machiel Italiaander woont aan de Nieuwe Rijn en filmde het incident zondagmiddag.

Yvonne: “Het is niet echt grappig als je door zo’n grote rondvaartboot tegen de walkant wordt geperst. Wij kwamen al onder de brug vandaan en meneer vond dat we achteruit terug moesten. Hij gaf ons geen enkele ruimte om weg te komen maar voer gewoon op ons in. Onbegrijpelijk. Voor hetzelfde geld komen we onder die snertboot van hem terecht. We probeerden hem af te houden, maar hij zette gewoon zijn boegschroef aan.”

Rederij Rembrandt wil niet met Sleutelstad praten. We hebben ze dan ook niet om een reactie kunnen vragen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×