Aziza en Samira op bezoek bij een Spaanse hospice in het centrum van Tanger. De kerk heeft 19 bedden beschikbaar voor ongehuwde toekomstige moeders die door hun familie zijn verstoten. (foto: PR.)

Leidse zet zich in voor weeskinderen in Marokko

De inmiddels volop Leidse Aziza Bounecoup zet zich in voor weeskinderen in Tanger. Al vanaf haar vroegste jeugd in Marokko, had zij een droom om de weeskinderen, die aan hun lot overgelaten op straat rondhangen en lijm snuiven, een vorm van bescherming te bieden. Onlangs richtte Bounecoup de Stichting Noah op, genoemd naar haar zoontje, die in Nederland een prima beschermd leventje heeft. Bounecoup: “We beginnen bescheiden met eerst één weeshuis en gaan zelf ter plekke kijken wat er nodig is. De groep bestaat nu uit zo’n zeven meiden en steeds meer particulieren en bedrijven sluiten zich bij ons aan. Iedereen werkt op vrijwillige basis mee. Wij vinden dat ieder kind het recht heeft om op te groeien in een stabiele, gezonde en veilige omgeving.”

Op zaterdag 31 augustus wordt een grote benefietdag van 14.30 tot 20.00 uur bij Yakhlaf Events in Weesp georganiseerd. Ook worden mensen gevraagd hun oude, ongebruikte of kapotte sieraden te doneren, die omgetoverd worden tot nieuwe broches, te koop op de veiling tijdens de benefietdag.

Op Facebook zijn de ervaringen en interviews van Bounecoup en haar collega’s in Marokko te volgen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×