Leiden Fietst op Autovrije Zondag

Het thema van de Autovrije Zondag die dit jaar op 15 september wordt gehouden is ‘Leiden Fietst’. 2013. Van 12 tot 17 uur is de binnenstad afgesloten voor autoverkeer en worden er verschillende duurzame evenementen georganiseerd. Zo wordt het Stadhuisplein omgetoverd tot Fietsplein waar iedereen mee kan doen aan allerlei fietsgerelateerde activiteiten, zoals het virtueel beklimmen van Alphe d’Huez, verticaal fietsen en een fietsspeurtocht.

Op de Nieuwe Beestenmarkt en bij het Duurzaam Mobiliteitscentrum (DMC) aan de Haagweg kan iedereen onder meer proefrijden in een hypermoderne elektrische auto of op een elektrische fiets. Meedoen aan de Slow Biking wedstrijd of een rondje varen op een elektrische boot staan ook op het programma tijdens de Duurzame Mobiliteitsmarkt.

Op de Botermarkt wordt net als vorig jaar een ‘Lekker & Groenmarkt’ gehouden met biologische streekproducten en andere duurzame zaken. De fietsersbond geeft demonstraties fietsendiefstal.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×