De Catharinasteeg moet de nieuwe 'hotspot' van Leiden worden. Door de nieuwe steeg kan het winkelend publiek straks een rondje lopen. Breestraat 68 moet daarvoor wijken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Rijksmonument moet wijken voor winkelsteeg

Amina van Rossum van Kadowinkel Het Steentje heeft de strijd om het behoud van haar monumentale winkel verloren. De Raad van state heeft de gemeente in het gelijk gesteld en dus mag het pand Breestraat 68 gesloopt worden. Op de plaats van het winkelpand komt de Catharinasteeg. Deze nieuwe winkelsteeg gaat de Breestraat met de Aalmarkt verbinden.

Een impressie van het Stadsgehoorzaalblok met de Catharinasteeg. (Video: Gemeente Leiden).

Amina van Rossum van Het Steentje vindt de sloop van haar pand onzin. Ze wees daarom tot nu toe elk voorstel van de gemeente af en stapte naar de Raad van State. Die stelde de gemeente gisteren dus in het gelijk. Wethouder Van Woensel beloofde de gemeenteraad eerder om te blijven proberen om er met Van Rossum uit te komen via een ‘minnelijke verwerving’. Lukt dat niet dan volgt onteigening.

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×