Vier weken. Langer mogen fietsen niet in de gratis stalling onder perron 1 staan. Op straffe van verwijdering van de zogenaamde 'weesfiets'. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente verwijdert langparkeerders

Mensen die hun fiets te lang in de stalling laten staan, lopen de kans dat de gemeente hem binnenkort verwijdert. Vandaag werden alle fietsen bij Leiden Centraal van een speciaal label voorzien. De gemeente kan op die manier zien welke fietsen over vier weken nog steeds onaangeroerd een stallinsplek innemen. Is dat het geval, dan wordt het rijwiel weggehaald. Afhalen kan vervolgens tegen betaling van 26 euro bij het depot aan de Willem Barentzstraat 20 (Industrieterrein De Waard). Op www.fffw-leiden.nl staan foto’s van alle door de gemeente verwijderde fietsen.

Eerder besloot de gemeente wel te stoppen met het verwijderen van alle fietsen die bij het station niet in een rek staan. Daar waren veel klachten over en ook kwam misbruik voor. Mensen haalden fietsen uit de rekken om hun eigen fiets legaal te kunnen stallen. Alleen foutgestalde fietsen die hinderlijk of gevaarlijk zijn neergezet worden nog verwijderd.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×