Zwemvierdaagse in Leiden 2012 (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

38ste Zwemvierdaagse gaat maandag 26 augustus van start

Al sinds 1975 organiseert de commissie voor de zwemvierdaagse jaarlijks in augustus dit evenement. In de hoogtijdagen kwamen er 3000 mensen, vorig jaar net geen duizend. Maar er is weer een stijgende lijn, zegt voorzitter van het eerste uur Eli Vogelenzang. Om 19.00uur gaan de zwembaden De Vliet en De Zijl open voor de deelnemers. Voor 20.30 uur moeten ze dan hun 500 meter hebben gezwommen. Wie dat minimaal vier keer doet, krijgt op vrijdagavond een medaille. Kosten zijn €6, inschrijven kan via www.leidsezwemvierdaagse.nl.

Audiofragment: Gerry van Bakel praat met Eli Vogelenzang, Henri de Boer en Karel Caron over de aanstaande zwemvierdaagse

Het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) deelt elke avond na het zwemmen appeltjes uit aan de deelnemende kinderen. En wie de eindstreep haalt, krijgt naast zijn medaille ook een bidon. Het JOGG wil zo jongeren laten zien dat gezond eten en drinken niet zo moeilijk is. Gecombineerd met genoeg bewegen, moet dat obesitas onder de jeugd tegengaan.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude zwemvierdaagse


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×