Niet zwemmen in Klinkenbergerplas

Voor de Klinkenbergerplas in Oegstgeest geldt een negatief zwemadvies. Er is blauwalg aangetroffen. Die bacterie ontstaat bij warm weer en kunnen bij mensen onder meer tot hoofdpijn, misselijkheid, diarree, koorts en maagkramp leiden. Voor dieren kan zo’n blauwalgvergiftiging zelfs dodelijk zijn. Vooral kinderen en honden lopen extra risico, omdat ze eerder water binnenkrijgen.

Bij gevaar voor blauwalgen in het zwemwater kan de provincie een negatief zwemadvies geven of een zwemverbod instellen. Informatie over zwemwaterlocaties en waarschuwingen over blauwalgen staat op www.zwemwater.nl. Het nummer van de zwemwatertelefoon is 0800-9036.

Oegstgeest


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×