VVD wil wijkgerichte aanpak bijstandsfraude

Een wijkgerichte aanpak van bijstandsfraude naar Rotterdams voorbeeld. Dat is wat de VVD Leiden ook in Leiden wil invoeren. Fractievoorzitter Paul Laudy heeft daarover een serie vragen gesteld aan het college van B en W. In Rotterdam werd eerder dit jaar een pilot gehouden met deze vorm van fraudebestrijding. Daar bleek 15% van de uitkeringen ten onrechte te worden verstrekt. De VVD heeft uitgerekend dat als het in Leiden om dezelfde aantallen gaat er jaarlijks zo’n 185.000 euro is te besparen.

Naast geld levert een hardere aanpak van de fraudeurs volgens de VVD ook draagvlak op. “Bijstandsfraude is namelijk een gevaarlijke aanval op het draagvlak voor sociale voorzieningen,” stelt Laudy. “De bijstand is het laatste redmiddel voor mensen die in de problemen komen. Zowel afbraak als oneigenlijk gebruik moeten bestreden worden.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×