Autoinbrekers opgepakt na achtervolging door slachtoffer

De politie heeft dinsdagavond twee Leidse autoinbrekers van 30 en 34 jaar aangehouden, nadat ze auto’s in de parkeergarage van winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp hadden opengebroken. De eigenaar van één van de auto’s zag een persoon in zijn auto zitten en liep er naar toe. De man stapte in een auto die met draaiende motor klaarstond, waarna het voertuig hard weg reed.

De eigenaar van de auto, een Leiderdorper, zag dat zijn autoradio gestolen was en is de auto gevolgd via de Engelendaal richting de Merenwijk en vervolgens naar Oegstgeest. De Leiderdorper kon de vluchtauto klem rijden waarna één van de inzittenden uitstapte en een autoradio en navigatiesysteem aan de achtervolger gaf. De vluchtauto is daarna weer hard weggereden. Uit de auto van de Leiderdorper bleken meerdere goederen te zijn gestolen.

De Leiderdorper is daarna teruggereden naar de Winkelhof. Daar bleek dat een andere getuige een kenteken van de vluchtauto had genoteerd. Aan de hand hiervan werden korte tijd later de twee verdachten, bekenden van de politie, in hun woningen aangehouden. De politie verzoekt eventuele benadeelden om zich te melden via 0900 – 8844.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×