Woningverkopen Leidse regio trekken aan

Het gaat iets beter met de woningverkopen in de Leidse regio. Dat zegt makelaar Wim de Leeuw die zich de afgelopen tijd weer regelmatig ergerde aan sombere verhalen over gehalveerde verkoopcijfers in mei en juni, terwijl dat niet klopt. De Leeuw: “Je hebt verschillende cijfers en die worden vaak door elkaar gebruikt. Daardoor krijg je onjuiste verhalen”. De Leeuw wijst er op dat de cijfers die de afgelopen weken regelmatig in de media verschijnen zijn gebaseerd op cijfers van het CBS. “Die kloppen op zich wel, maar het zijn gegevens van het Kadaster dat bijhoudt hoeveel woningen er van eigenaar veranderen. Die cijfers lopen dus altijd enkele maanden achter.

Audiofragment: Makelaar Wim de Leeuw over de woningverkopen in onze regio.

De ‘eigen’ NVM cijfers zijn wel gebaseerd op echte verkopen. Die laten dan ook een ander beeld zien. “Het eerste kwartaal was matig. Logisch na een goed vierde kwartaal in 2012. Maar in het tweede kwartaal zit het aantal verkopen juist weer in de lift”, aldus De Leeuw die er op zijn weblog uitgebreid op in gaat.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×