Maanden vertraging voor alternatief Ringweg Oost

Nadat in september vorig jaar de plannen voor de Ringweg Oost werden afgeblazen omdat er zowel in de stad als op het stadhuis niet voldoende draagvlak voor was, is Leiden bezig met een zoektocht naar een alternatief. Na hoogoplopende ruzies over de RWO met buurgemeente Leiderdorp zoekt Leiden nu samen met Leiderdorp naar een oplossing waar de hele Leidse regio baat bij heeft. Dat project Leidse Agglomeratie Bereikbaar (LAB071) heeft nog geen oplossingen opgeleverd en loopt nu zelfs maanden vertraging op. Dat blijkt uit een brief die de Leidse en Leiderdorpse wethouders deze week aan de twee gemeenteraden stuurden.

Vanuit Holland Rijnland moet een verkeersmodel worden aangeleverd met cijfers over het autogebruik in de regio. Die data is nodig om alternatieve routes door te rekenen met behulp van een zogenaamd dynamisch verkeersmodel. Die cijfers komen nu pas maanden later. Omdat Leiden en Leiderdorp niet zolang willen wachten gaan de twee gemeenten de komende zomermaanden al aan de slag met een conceptmodel dat zo nodig kan worden aangepast als de echte cijfers dit najaar wel beschikbaar komen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×