Alleen Leiden kent rode kapmeters. Binnenkort niet meer.

Einde dreigt voor typisch Leids fenomeen

Leiden is de enige stad in ons land die ze heeft en na de zomer worden ze ook hier vrijwel zeker afgeschaft. De rode kap parkeermeters waar iedereen met of zonder vergunning 24 uur per dag moet betalen. Zeven dagen per week. Vroeger, toen er bij elk parkeervak een automaat stond waar je geld in moest gooien, was het nog wel duidelijk, maar de afgelopen jaren zijn die losse meters vervangen door centraal geplaatste parkeerautomaten. En die staan niet altijd direct in het zicht. Vooral parkeerders met een vergunning lopen hier boetes op omdat ze er ten onrechte van uitgaan overal te mogen parkeren.

Audiofragment: VVD-fractievoorzitter Paul Laudy pleit voor het verwijderen van de rode kapmeters in Leiden.

VVD-fractievoorzitter Paul Laudy heeft het onderwerp, ondanks het reces, vandaag geagendeerd. Via Twitter. Dankzij alle actief twitterende raadsleden blijkt er al bijna een raadsmeerderheid te zijn voor het afschaffen van de verfoeide rode meters. Na de zomer komt er waarschijnlijk een initiatiefvoorstel van VVD en PvdA met als titel #wegmetroodkapje. Ook GroenLinks sluit zich daarbij aan. “Scheelt meteen ook een hoop verkeersborden”, vindt PvdA-duo Gijs Holla die al tijden strijdt tegen de overmaat van borden in de stad.

Teken de petitie op wegmetroodkapje.petities.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×