Wereldwonderen knutselen bij Oudheden

De zomervakantie staat bij het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van zelfgemaakte wereldwonderen en de kindertentoonstelling ‘Het negende wereldwonder’. Aan de knutseltafels in de Tempelzaal kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar zelf aan de slag en een eigen wereldwonder bouwen, knutselen of tekenen. Alle kinderkunstwerken die bij het museum ingeleverd worden, krijgen een plek in de tentoonstelling ‘Het negende wereldwonder’.

Deze tentoonstelling is tot 1 september te zien en vertelt kinderen alles over de zeven wereldwonderen uit de oudheid, en over het ‘achtste wereldwonder’, zoals bijzondere moderne bouwwerken soms genoemd worden. Ook is er een kapla-bouwhoek. In de Tempelzaal van het museum staat alles klaar om zelf ‘het negende wereldwonder’ voor de tentoonstelling te maken: papier, karton, lijm, kleurtjes, verf en lego. Het enige dat nog nodig is, is een beetje fantasie en inspiratie.

Kinder-wereldwonderen krijgen niet alleen een plek in de tentoonstelling, maar zijn tijdens en na de vakantie ook online te zien, op www.rmo.nl/wereldwonder. Het museum maakt van alle maquettes een 360° filmpje. Voor de website kunnen kinderen ook nog na de vakantie (digitale) wereldwonderen inleveren.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×