Organisatoren buitenevenementen voortaan verantwoordelijk voor opruimen feestterrein

Gisteren ondertekenden de gemeente Leiden en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Leiden e.o. de Intentieverklaring Schone Evenementen. Hierin is vastgelegd dat organisatoren van buitenevenementen verantwoordelijk zijn voor het opruimen van het feestterrein. De samenwerking tussen de gemeente en de Leidse horeca draagt bij aan een aantrekkelijke en leefbare stad om te wonen of te bezoeken.

Met de nieuwe manier van werken spannen organisatoren van evenementen zich meer in. Bijvoorbeeld door het plaatsen van extra afvalcontainers. De geplande invoering van de ecoglazen is hiermee van de baan. “Deze manier van werken hebben we tijdens Koninginnedag en de Lakenfeesten in 2012 uitgeprobeerd. Dat verliep voor beide partijen naar tevredenheid. De bedoeling van onze samenwerking is om de feestgangers bewuster te maken van hun verantwoordelijkheid voor een schone stad”, zegt Maarten Collée, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland in Leiden.

Volgens wethouder Jan-Jaap de Haan zijn buitenevenementen gezellig en belangrijk voor de stad, maar veroorzaken ze helaas wel vaak veel zwerfvuil, zoals plastic bekertjes. “Ik ben zeer tevreden met de intentieverklaring Schone Evenementen. We werken nu aan een schone stad met steun en inzet van ondernemers. Dat is mooi!”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×