Wethouder Pieter van Woensel, geflankeerd door projectleiders en -medewerkers van de ontwikkelcombinatie VORM Ontwikkeling en Ballast Nedam en investeerder Syntrus Achmea. (Foto: Jos Moesman / Sleutelstad)

Eerste paal Leidse Schans geslagen

Met veel gedreun en een flinke echo is vandaag rond 11:00 uur de eerste paal van studentencampus de Leidse Schans de grond ingegaan. Daarmee gaf wethouder Pieter van Woensel het officiële startsein voor de bouw van wat een 1900 kamers tellend complex moet worden. Naast de studentenwoningen worden er ook 205 starterswoningen gerealiseerd. 

Audiofragment: Reportage van het slaan van de eerste paal van studentencampus de Leidse Schans.

De symbolische start werd luister bijgezet door knalbuizen, voorzien van biologisch afbreekbare confetti. Iets wat volgens een aanwezige woordvoerder goed past bij de Leidse Schans, dat de meest duurzame campus van Nederland gaat worden. Zowel Van Woensel als Hans Meurs (VORM Ontwikkeling) en Hans Boender (Ballast Nedam) zijn verheugd dat het echte werk nu gaat beginnen.

Het doorgaan van het grote project hing enkele maanden geleden aan een zijden draad door plannen van het nieuwe kabinet. Hans Meurs: “We hadden een enorm tempo, maar door de verhuurdersheffing ging alles op slot. Die blokkade hebben we samen opgelost. De contracten zijn getekend en nu is de eerste paal geslagen. Alle partijen zijn enthousiast.” Ook Hans Boender is zeer opgetogen. “Het is een fantastisch moment dat we nu van start gaan met dit project.” Het belang van de komst van de Leidse Schans wordt nog eens onderstreept door Van Woensel. “Dit is goed voor de stad Leiden en voor onze positie als oudste studentenstad van Nederland. En dankzij de starterswoningen kunnen we afgestudeerden betaalbare woonruimte aanbieden en ook hen langer aan onze stad binden,” alsdus de wethouder. 

In de loop van 2015 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in het nieuwe complex.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×