Van der Luit noemt de vaartocht van Groenen 'onacceptabel' en 'een beroepsschipper onwaardig'.

Politie zoekt getuigen van aanvaring: D66 wil pontonverbod

De politie is op zoek naar getuigen van verschillende aanvaringen op de Stille Rijn. De eigenaren van drie verschillende boten hebben inmiddels aangifte gedaan. Hun vaartuigen werden geraakt door het ponton waarmee Sleepdienst Groenen zaterdagmiddag door het centrum voer. Dat heeft de waterpolitie zojuist bevestigd. Het sleepbedrijf is na de aanvaringen zonder te stoppen doorgevaren.

Vanuit een rondvaartboot van rederij De Drie Geuzen werd dit filmpje gemaakt.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/100293156″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Aad van der Luit over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag.

Voor D66-raadslid Aad van der Luit is de maat nu vol. Tussen 8.00 uur ’s morgens en middernacht moet het in Leiden verboden worden om met pontons door de stad te varen. Hij heeft dat verzoek gisteren gedaan aan burgemeester Lenferink. In schriftelijke vragen aan het college vraagt hij verder of het stadsbestuur Sleepdienst Groenen wil aanspreken op het in zijn ogen levensgevaarlijke vaargedrag van Groenen.

Sleepdienst Groenen

Paul Groenen ‘op ramkoers’ met een rondvaartboot van rederij De Drie Geuzen.

Groenen perste afgelopen zaterdagmiddag een 180 m2 groot ponton door het water van de Nieuwe Rijn tijdens het muziekfestival Woodstock op het Water. Daarbij werden drie kinderen in kano’s bijna overvaren. Een incident dat er bijna toe had geleid dat omstanders het heft in eigen hand namen door bij Groenen aan boord te springen.

Leiden sleepdienst


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×