Gemeente schakelt jurist in bij rederijtwist

Een ‘gezaghebbend oordeel’ van een eminent jurist moet voor eens en voor altijd een eind maken aan de vraag of er op het Leidse water sprake is van oneerlijke concurrentie doordat een deel van de reders de stichtingsvorm heeft gekozen en met vrijwilligers werkt, terwijl anderen als bedrijf gewoon betaald personeel in dienst hebben.

Tot nu toe heeft het college steeds gesteld dat de bedrijfsvorm niet uitmaakt, maar het college wil nu toch tegemoet komen aan het structurele ongenoegen onder de bedrijfsmatig opererende reders Rembrandt, Schuitje Vaart, Oude Rijn en Bootjes en Broodjes. Een van de vragen zou volgens wethouder Strijk kunnen zijn of het de reders is toegestaan om met vrijwilligers te werken. Hij wil de vraagstelling ook nog met de varende stichtingen bespreken. Begin oktober moet er het advies klaar zijn.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×