Gisteren gingen zes jonge Leidse wetenschappers een spannende strijd aan in het kader van ‘Ig Nobel 24/7 Battle’ in Museum Boerhaave. In deze tweede halve finale presenteerde elke deelnemer zijn of haar onderzoek ‘op niveau’ in exact 24 seconden aan het publiek, gevolgd door een samenvatting ‘voor de leek’ in slechts zeven woorden. Winnaar werd Wessel Valkenburg, die samen met Menno Schilthuizen doorgaat naar de grote finale. De deskundige jury bestond uit Dirk van Delft, directeur Museum Boerhaave, Kees Moeliker van Het Natuurhistorisch in Rotterdam en een dame uit de zaal (leek) Agnes Valkhof; scheidsrechter was Maarten Keulemans, chef wetenschap Volkskrant. De finale vindt plaats op 14 september, als onderdeel van de tweede Nederlandse ‘Ig Nobel Night’ in de Leidse Stadsgehoorzaal.
(De twee finalisten met scheidsrechter Maarten Keulemans in het midden, foto’s: J.P.Kranenburg.)

‘Ig Nobel 24/7 Battle’ spannende strijd tussen Leidse wetenschappers

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×