Vanmorgen staken onder andere Rector Magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden en burgemeester Lenferink hun mobieltje in de lucht voor een fijnstof-meting. (Foto: Universiteit Leiden).

Duizenden fijnstofmetingen op iSPEX meetdag

In oktober 2012 won de projectgroep iSPEX van de Universiteit Leiden de Academische Jaarprijs met de dooor hen ontwikkelde ‘fijnstof app’. Met een opzetstukje kan iedereen met een iPhone zelf fijnstof in de lucht meten. Voor een betrouwbaar resultaat is stabiel zomerweer nodig. Daarom is vandaag uitgeroepen tot eerste nationale iSPEX meetdag. Daarvoor zijn zo’n 10.000 opzetstukjes in omloop gebracht. Onder meer via het Longfonds. Inmiddels zijn 3.000 duizend meetresultaten binnen.

Vanmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur is er een tweede meetmoment. Door op zoveel mogelijk plekken tegelijkertijd een meting uit te voeren, wil iSPEX een getrouw beeld krijgen van de hoeveelheid fijnstof in de lucht.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×