Terwijl de plezierbootjes rijen dik op de Nieuwe Rijn lagen op de mooiste en drukste dag van het jaar, perste Groenen zijn mega-ponton er luid toeterend tussendoor. Opvallend genoeg meldde wethouder Strijk enkele uren eerder via Twitter dat hij een goed gesprek had gehad met de Leidse reders. (Foto: Marco Flanderijn, via Facebook).

Gevaarlijke actie van Sleepdienst Groenen

Is het niet met zijn Rederij Rembrandt dat Paul Groenen de gemoederen in Leiden bezighoudt, dan is het wel met zijn andere bedrijf: Sleepdienst Groenen. Gistermiddag om een uur of drie voer Groenen met een enorm ponton dwars door het centrum van Leiden. Op de drukste dag tot nu toe – het watergebonden evenement Woodstock op het Water was ook in volle gang – perste hij het enorme gevaarte luid toeterend tussen de plezierbootjes door. Volgens omstanders ging dat ook niet altijd goed: “Ik was erbij en het was ronduit schandalig! Er zijn vele boten geraakt en ook een aantal beschadigd. Wat was de reden?”, zo vraagt een van hen zich af.

Aad van der Luit, met wie Groenen het al eerder aan de stok had, laat ook nu weer van zich horen: “Er onstonden levensgevaarlijke situaties en paniek bij de burgers die snel een veilig heenkomen moesten zoeken. Meer dan schandalig, de idioot”. Van der Luit hoopt dat burgemeester Lenferink direct maatregelen neemt en een vaarverbod voor pontons afkondigt tussen 08.00 en 24.00 uur. Hij gaat het college daar ook om vragen. “De burgemeester gaat over veiligheid. Zo’n vaarverbod is de oplossing. Ik hoop dat er iets mee gebeurt!”.

Leiden sleepdienst


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×