Heerema kantoor duurzaam gesloopt

Aanstaande maandag start de sloop van de oude kantoorkolos van Heerema Marine Contractors aan de Vondellaan. Het gebouw wordt duurzaam gesloopt volgens de BREEAM methode (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). De sloop van het Heerema-kantoor is het eerste project in Nederland dat volgens deze methode wordt gesloopt. Het BREEAM Sloop en Demontage keurmerk schrijft voor dat een gebouw niet alleen duurzaam moet worden gesloopt, maar ook dat zoveel mogelijk materialen moeten worden hergebruikt.

Nederland is het eerste land dat het certificaat invoert. Het is de bedoeling dat het Nederlandse certificaat gaat dienen als template voor een europese en later zelfs wereldwijde certificering.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×