Wilma Boogert bij haar afscheid als bestuurslid van de VVD Leiden. In restaurant De Branderij werd ze door Mark Rutte in het zonnetje gezet. (Foto: VVD Leiden).

Wilma Boogert op 49-jarige leeftijd overleden

Afgelopen weekeinde is Wilma Boogert overleden. Ze werd slechts 49 jaar. Boogert was de partner van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen en verrichtte zelf ook veel werk voor de Leidse afdeling van de VVD, waar ze tot 2009 in het bestuur zat. Bij haar afscheid werd ze door Mark Rutte namens het hoofdbestuur van de VVD verrast met het ere-vrijwilligerschap voor haar bijzondere inzet voor de partij. Het meest zichtbaar waren de sprekers die ze door haar vasthoudendheid keer op keer naar het politiek café van de VVD Leiden wist te halen: zo kwam Rita Verdonk als minister haar vreemdelingenbeleid verdedigen terwijl zowel voor de deur als in de zaal werd gedemonstreerd en wist ze Mark Rutte te strikken in de periode dat hij niet meer sprak op dergelijke bijeenkomsten. “Op een gegeven moment heb ik maar ja gezegd, anders kwam ik er nooit vanaf”, vertelde hij destijds na afloop van zijn praatje.

Naast haar activiteiten voor de VVD was Boogert op tal van plekken in de stad actief. Zo was ze onder meer commissaris bij de 3 October Vereeniging en de Vereniging Koninginnedag Leiden en had ze zitting in de Programmaraad Rijnland Bollenstreek.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×