Ig Nobel 24/7 Battle bij Museum Boerhaave

Aanstaande zondag treden zes jonge Leidse wetenschappers in Museum Boerhaave in het strijdperk. Ze doen mee aan de Ig Nobel 24/7 Battle. Hierbij presenteert elke deelnemer zijn of haar onderzoek `op niveau’ in exact 24 seconden aan het publiek, gevolgd door een samenvatting `voor de leek’ in zeven woorden. Het gaat hier om de tweede halve finale van de Leidse Ig Nobel 24/7 Battle 2013. De eerste was op

28 mei in Raamsteeg2. Toen mochten zes hoogleraren van naam hun vak in 24 seconden uitleggen. De Ig Nobelprijs is een fenomeen. Jaarlijks worden er op Harvard tien uitgereikt voor onderzoek dat mensen eerst doet lachen en vervolgens aan het denken zet. De grote finale van de Ig Nobel 24/7 Battle 2013 vindt plaats op 14 september, als onderdeel van de

tweede Nederlandse Ig Nobel Night in de Leidse Stadsgehoorzaal. Op het programma staan beelden van de feestelijke uitreiking (een dag eerder) in Amerika, een wetenschappelijke mini-opera, live

demonstratie-experimenten met een hoog Ig-gehalte, en de 24/7 Battle. Daarbij is ook de winnaar van de tweede halve finale van de Ig Nobel

24/7 Battle aanwezig, die zondag plaatsvindt. De zes kandidaten zijn Max van Duijn (Gedachtenlezen), Floris Keenen (Caribische indianen), Tim van Kempen (Stervorming in clusters), Ivo Labbé (De

vroege kosmos), Marrigje Rikken (Dieren en oude Meesters) en Wessel Valkenburg (Wij in ons heelal). Deze titaantjes worden via een vraaggesprek aan het publiek voorgesteld door Battle-tijdwaarnemer Maarten Keulemans, chef wetenschap Volkskrant. De middag begint om 14 uur met een voordracht van Kees Moeliker, European Bureau Chief van de Ig Nobel organisatie. Na de pauze brandt de Ig Nobel 24/7 Battle in alle hevigheid los. Een jury bepaalt wie van de zes er doorgaat naar de finale op 14 september. Belangstellenden zijn welkom.

 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×