De Dragonbootraces worden georganiseerd door de Dutch Dragons uit Zoetermeer, een vereniging die nationaal en internationaal deelneemt aan wedstrijden. (Foto’s: Emile van Aelst.)

Het Praethuis verslaat Jobo de Bouwers in finale Dragonboatraces

Zoals elk jaar zorgden de Dragonbootraces gisteren weer voor spanning en sensatie in het water langs de Boommarkt en de Apothekersdijk. Fanatieke teams, gedreven door het opzwepende ritme van de trommelaars, bonden de strijd met elkaar aan. Het team van Het Praethuis versloeg de roeiers van Jobo de Bouwers in een zinderende finale.

Audiofragment: Chris de Waard gebruikte de twintig minuten pauze voor een gesprekje met de organisatie en met Thijs Rombouts van de Webster University.

Van de drie doorvaarttijden die op last van de burgemeester waren ingelast om de rondvaartboten door te laten, werd geen gebruik gemaakt. Wel werden de races rond 15.00 uur voor 20 minuten stil gelegd. Voor het geval dat.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×