Pieter van Woensel geniet op het Waagstrand, foto en reportage: Emile van Aelst.

Waagstrand: 15 kuub zand in De Waag

Vandaag opent het stadsstrand in De Waag. Stadspodia liet de afgelopen tijd zo’n 15 kubieke meter zand in het gebouw aan de Aalmarkt storten. Samen met strandstoelen, cocktails en felle lampen probeert men een echte strandsfeer na te bootsen. Vanmiddag om 13:00 werd het strand geopend door wethouder Pieter van Woensel. “Daarna kunnen de badlakens direct worden neergelegd”, vertelde Paul Schuiling van Stadspodia gisteren in Nieuws071. Dit kan waarschijnlijk tot aan het einde van augustus. De toegang is gratis.

Audiofragment: Paul Schuiling van Stadspodia praat in Nieuws071 over het stadsstrand in De Waag

Op het stadsstrand worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zullen er DJ’s draaien, zullen singersongwriters hun liedjes ten gehore brengen en organiseert het Leids Film Festival een vertoning van haaienfilm Jaws.

Audiofragment: Hidde de Meij ging naar de opening en maakte er een sfeerverslag.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×