Illegale wietteelt kost Leidenaren 16 miljoen per jaar

Minstens 16 miljoen euro per jaar. Dat is volgens VVD-raadslid Frederik Zevenbergen de schade die jaarlijks wordt veroorzaakt door diefstal van stroom door mensen die illegale wietplantages in Leiden hebben. Er zijn dagelijks 200 tot 300 plantages operationeel in Leiden. Alliander heeft de schade berekend en belast die kosten door aan iedereen die wel gewoon betaalt. Het gaat per huishouden om zo’n 30 euro per jaar. Naast stroom wordt er ook voor gigantische bedragen aan water gestolen. Die kosten worden niet bijgehouden.

Audiofragment: Eigenaren van wietplantages stelen in Leiden per jaar voor minstens 16 miljoen aan stroom.

Na de zomer buigt de gemeenteraad zich over het Leidse coffeeshopbeleid. GroenLinks komt dan met een voorstel tot legalisering van de wietteelt. De VVD wil juist een keiharde aanpak, waarbij ook boetes van 4000 euro worden ingevoerd voor de pandeigenaren die gelegenheid geven voor illegale wietkwekerijen.

Leiden softdrugs wietteelt


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×