(Foto: Emile van Aelst)

ZZ Leiden speelt wederom in de EuroChallenge

De basketballploeg ZZ Leiden gaat komend seizoen definitief meedoen aan de EuroChallenge (de derde Europese competitie). De club schreef zich vorige week in voor dit toernooi maar toen waren de financiën nog niet helemaal rond. Als kampioen zou ZZ Leiden ook mee kunnen doen aan de tweede Europese competitie (de Eurocup), maar deze plannen kunnen definitief de prullenbak in. 

Eerder speelde Leiden in het seizoen 2011-2012 in de EuroChallenge, toen bereikte het team de laatste 16. Dit jaar wil het team echter de halve finale halen. Na Groningen is Leiden het tweede team dat uitkomt in de EuroChallenge, er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor Nederlandse teams, maar alleen Den Bosch lijkt echt aanspraak te maken om Europa in te gaan.

Eerder werd er nog bericht dat er maar twee niet EU spelers mee zouden mogen doen in de Eurochallenge. Dit blijkt echter niet te kloppen omdat de nationale regels gelden. Leiden kan zodoende met vier buitenlandse spelers spelen. De loting van de EuroChallenge vindt plaats op 5 juli.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×